Waar u op moet letten bij het kopen van een gebruikte auto

Auto kooptips

Weten wanneer en waar u een gebruikte auto kunt kopen, is slechts het halve werk. Uitzoeken hoe u een gebruikte auto kunt controleren, kan moeilijk zijn, vooral als u weinig tot geen autokennis hebt.

Deze tips geven je wat houvast om een goede keuze te maken.

1. Zoek een voertuig dat aan uw behoeften voldoet

Het is gemakkelijk om u te concentreren op de cijfers – leeftijd van de auto, kilometerstand en kosten – maar u wilt er ook zeker van zijn dat u een auto koopt die aan uw behoeften voldoet, hoe lang u die ook verwacht te hebben. Als je een groeiend gezin hebt, wil je misschien die tweedeurs coupé of compact voertuig heroverwegen.

‘Je wilt zeker weten dat er genoeg ruimte voor je is,’ zei Montoya. ‘Kijk eens naar de laadruimte. Kijk eens hoe gemakkelijk het is om uit het voertuig te kijken. Test het entertainmentsysteem. ‘

3. Controleer de geschiedenis van de auto

Soms geeft alleen al het kijken naar een auto je een idee van zijn geschiedenis. Roest, versleten pedalen en een in een andere kleur gelakt zijpaneel zijn rode vlaggen.

Maar neem niet zomaar de geschiedenis van een auto aan. Het verkrijgen van het RDW geschiedenisrapport van de auto, zoals via www.kentekencheck.net, is een cruciale stap bij het kopen van een gebruikte auto.

U moet het rapport kopen als u bij een particuliere verkoper koopt, dus wacht tot u serieus geïnteresseerd bent in een bepaald voertuig. Als u bij een dealer koopt, moet de verkoper gratis een kopie van het voertuiggeschiedenisrapport verstrekken.

Sharifi zei op te letten op verschillen met de kilometerstand en of er een merktitel is, wat aangeeft dat de auto op de een of andere manier aanzienlijk is aangetast.

2. Bepaal hoe ‘gebruikt’ u wilt gaan

Hoe ouder een auto is, hoe goedkoper deze zal zijn, maar hoe groter de kans is dat er problemen zijn die gerepareerd moeten worden. Iedereen heeft een ander comfortniveau als het gaat om wat ze willen doen. Een algemene vuistregel is dat er met een auto ongeveer 12.000 mijl per jaar wordt gereden. Een hoger gemiddelde kan betekenen dat de auto meer slijtage heeft.

Montoya zei dat kopers van gebruikte auto’s een evenwicht moeten vinden tussen de leeftijd van de auto, het aantal kilometers en de prijs die ze bereid zijn te betalen.

Als u een uitgebreide garantie of serviceplan koopt, kunt u er gerust op zijn dat bepaalde reparaties of onderhoudswerkzaamheden worden gedekt.